Onko lannasta tehty valtava tissi taidetta? No on, ja tätä tavaraa on Kokemäellä tarjolla kokonaisen hamppupellon verran.

Kävimme kuvaamassa Aapo Kustaa Korkeaojan kuratoiman Käsitekesä-taidenäyttelyn pienkoptereillamme. Sukellus (kuitu)hamppupeltoon on päräyttävä kokemus ja poikkitaiteelliset teokset panevat miettimään, mitä niillä on haluttu sanoa – kuten kunnon käsitetaiteen kuuluukin.

Vaikka tykkäämme taiteesta, me olemme taidepuheessa aika huonoja. Näin puhuu itse Käsitekesä:

Käsitekesää voi lähestyä yhtä hyvin älyllisenä haasteena, kuin kulttuurin leikkikenttänä. Se haastaa teoksillaan, joiden käsitteellisyys on ennen kaikkea taiteilijoiden ajatuksien läpinäkyvää käsittelyä ja konkretisointia taiteelliseksi työksi ja teoksiksi. Jokaisen teoksen takana on ideologia, manifesti tai yksittäinen ajatus, joka esitellään kokijalle.

Niin ja se paskatissi. Se on taiteilija Mimosa Palen teos, ja se näkyy mukavasti pellosta vaikka vain ohi ajaisi. Tosin siinä ei välttämättä koko homman idis aukea.

Ilmavideosta saa käsityksen näyttelyn mittasuhteista. Helsingin ilmakuva suosittelee! Lue lisää osoitteessa kasitekesa.org.


RC pilots: Teppo Moisio / Mika Ranta / Helsingin ilmakuva
Camera: Teppo Moisio / Helsingin ilmakuva
Edit: Mika Ranta / Helsingin ilmakuva
Music: Ranch by Mfabeats / A Global Treat by Confusatron.

Video on julkaistu Creative Commons Noncommercial – Attribution – Share alike -käyttöluvalla.

Tykkäsitkö? Kerro muillekin!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Kommentit

kommenttia