Kopterilla kuvatut lähi-ilmakuvat toimivat videoissa parhaiten mausteena, mutta Helsinki ilmasta -sarjassa koko video on käytännössä kopterista kuvattua lentovideota.

Lentovideo on kaunista, mutta sen äänimaailma on kauheaa sähkömoottorin sirinää. Niinpä alkuperäinen ääni on heivattava mäkeen ja pantava tilalle jotain muuta. Jos ilmakuva olisi vain mauste, taustalla voisi käyttää varsinaisia haastatteluita tai vallitsevaa ääntä. Kun koko video on pelkkää lentoa, pitää keksiä jotain muuta – ja ilmiselvin ratkaisu on käyttää musiikkia.

Ja musiikin valinnalla on valtava merkitys sille, millainen on lopputuloksen fiilis.

Tsekatkaas vaikka tämä videopari Kalasataman / Kulosaaren sillan maisemista. Niiden kuvat ovat käytännössä samat, mutta musiikki eri. Ja kappas – ihan erilainen fiilis molemmissa. Onko Kalasatama seesteistä liitelyä vai hurja lohikäärmeiden lento?

Mistä ilmaista musiikkia videoihin?

Videoihinhan voisi pölliä suosikkihitit, mutta no, se olisi pöllimistä. Ja kun kamat tuuppaa Youtubeen, niin siitä jäisi vielä kaiken lisäksi kiinni.

Omaksi ja helsinkiläisten iloksi kuvatussa Helsinki ilmasta -sarjassa olemme käyttäneet Jamendo-palvelusta löytyviä, creative commons -lisenssillä julkaistuja kappaleita. Epäkaupallisessa projektissa ei ole käytössä rahaa, joten on käytettävä musiikkia, jonka käytöstä ei tarvitse maksaa.

Yllä olevissa videoissa on käytetty lukuisia massivisia leffamusiikki/orkesterisovituksia  Jamendossa julkaisseen Grégoire Lourmen kappaleita Once Upon a Time ja  Dragon Flight.

Upeaa, että sellaista on tähän tarkoitukseen nykyään tarjolla.

Vastaavasti jaamme omat Helsinki ilmasta -videomme kaikkien iloksi Creative Commonsin lisenssillä, joka sallii Helsinki ilmasta -videoittemme epäkaupallisen käytön (esimerkiksi osana omia videoita) lupaa kysymättä, kunhan vain kertoo otosten alkuperäiseksi lähteeksi Helsingin ilmakuvan ja jakaa oman tuotoksensa samoilla ehdoilla. Lisätietoja lisenssistä alta.

Creative Commons -käyttölupa
Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla

Tykkäsitkö? Kerro muillekin!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Kommentit

kommenttia