No huh, menipä kuukausi tässä päivitysten välissä nopeasti. Kesän päätyttyä puuhaa on riittänyt, joten tämänkin videon tie kuvauksista julkaisuun kesti kohtuuttoman kauan. Toivottavasti kukaan ei pidättänyt henkeä odotellessa.

Mutta tässä se nyt on, lukijoiden toiveesta: Purettavaksi tuomittu Lauttasaaren vesitorni vielä komeasti pystyssä läntisen Helsingin yllä!

Lauttasaaren vesitornihan on kummallinen tapaus: Sille ei ole enää käyttöä vesitornina, joten vesilaitos haluaa siitä eroon. Kaupunkikuvallisesti se on, no, vakiintunut, joten aika moni sen haluaisi säilyttää. Näin myös museoviranomaiset, joiden mielestä se pitäisi säilyttää just sellaisena kuin se on. Muutamalla yrittäjillä oli ideoita vesitornin käytölle, mutta se olisi edellyttänyt vähän remonttia, mikä oli museoviranomaisten mielestä ihan sopimatonta. Ja kun tornin muokkaamista ei sallittu, sen ylläpidolle ei löytynyt maksajaa.

Eli lopputulos: Vesitorni puretaan kokonaan, koska museoviranomainen sanoo että sitä ei saa muuttaa. Ei pysty ymmärtämään tätä pieni ihminen.

 

RC-pilot: Teppo Moisio / Helsingin ilmakuva
Camera/Editing: Teppo Moisio / Helsingin ilmakuvaz
Music: Raindrops by Adam Gordon

Video on osa Helsinki ilmasta -sarjaamme, jossa kuvaamme omaksi ja helsinkiläisten iloksi videoita kauniista ja/tai mielenkiintoisista paikoista Helsingissä. Onko sinulla ehdotusta paikasta, joka kannattaisi ikuistaa? Ehdota paikkaa kommenteissa tai FB-sivuillamme! Tykkäämällä meistä FB:ssä saat myös tuoreeltaan tiedon uusista blogipostauksista ja videoista. Videot voit tilata myös suoraan Youtube-kanavaltamme.

Tätä videota  voi käyttää epäkaupallisissa projekteissa Creative Commonsin BY-SA 3.0 -käyttöluvalla.

Ja kyllä, jos tarvitset vastaavia videoita kaupalliseen käyttöön, meidät voi tilata keikalle. Myymme myös julkaisuoikeuksia jo kuvaamiimme videoihin, joista näihin koosteisiin on vain pieni osa.

Kaikki Helsinki ilmasta -sarjan videot alla soittolistana.

Ja vielä viimeinen juttu, josta varmaan pitää tehdä oma postauksensa: Helsinki ilmasta -sarja käytännössä päättyy, sillä teemme vastaavaa sarjaa Helsingin sanomille nimellä Helsinki linnun silmin. Lisää tätä nannaa siellä, ensimmäinen osa Helsingin empirekeskusta eli Senaatintorilta ja Kauppatorilta (musiikin sijaan rauhoittavana ääniraitana  professori Matti Klingen luento Helsingin historiasta)  tuli julki jo liki viikko sitten.

Tykkäsitkö? Kerro muillekin!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Kommentit

kommenttia