Category: Lähi-ilmailuvideot

Helsinki ilmasta: Olympiastadion

Helsinki ilmasta: Olympiastadion

Kesän kauniit hellepäivät tarkoittivat runsaasti mahdollisuuksia ottaa todella hienoa lähi-ilmakuvaa. Yksi onnistumisista oli Olympiastadionin kuvaus Helsingin Töölössä.

Aamu oli tyyni, auringonnousu kaunis ja Stadion upea. Heti 72-metrisen tornin yläpuolelta avautuvat mahtavat maisemat kantakaupungin ylle – ja tällä kertaa myös valkoinen maamerkki on kuvissa mukana.

Ilmasta huomaa myös, miten paljon Stadionin edustalta on varattu tilaa autojen pysäköintiin. Melko laajakulmainen objektiivi liioittelee, ja joissain kuvissa näyttää siltä, että asfalttiin on peitetty Töölönlahden kokoinen alue.

Tätä jäimme miettimään, kun lähdimme Mäntymäen kentältä kotiin lentojen jälkeen aamuseitsemältä. Mielessä upeat näkymät ilmasta.

Continue reading

Käsitekesä

Kokemäki: Käsitekesä

Onko lannasta tehty valtava tissi taidetta? No on, ja tätä tavaraa on Kokemäellä tarjolla kokonaisen hamppupellon verran.

Kävimme kuvaamassa Aapo Kustaa Korkeaojan kuratoiman Käsitekesä-taidenäyttelyn pienkoptereillamme. Sukellus (kuitu)hamppupeltoon on päräyttävä kokemus ja poikkitaiteelliset teokset panevat miettimään, mitä niillä on haluttu sanoa – kuten kunnon käsitetaiteen kuuluukin.

Vaikka tykkäämme taiteesta, me olemme taidepuheessa aika huonoja. Näin puhuu itse Käsitekesä:

Käsitekesää voi lähestyä yhtä hyvin älyllisenä haasteena, kuin kulttuurin leikkikenttänä. Se haastaa teoksillaan, joiden käsitteellisyys on ennen kaikkea taiteilijoiden ajatuksien läpinäkyvää käsittelyä ja konkretisointia taiteelliseksi työksi ja teoksiksi. Jokaisen teoksen takana on ideologia, manifesti tai yksittäinen ajatus, joka esitellään kokijalle.

Niin ja se paskatissi. Se on taiteilija Mimosa Palen teos, ja se näkyy mukavasti pellosta vaikka vain ohi ajaisi. Tosin siinä ei välttämättä koko homman idis aukea.

Ilmavideosta saa käsityksen näyttelyn mittasuhteista. Helsingin ilmakuva suosittelee! Lue lisää osoitteessa kasitekesa.org.


Continue reading